Imperdibles.cat

Informació i entreteniment en català

Renta la bossa de la compra reutilitzable ARA MATEIX o t’exposes a això

Per redaccio el 2020-02-26 13:43:11

Ets dels que t’has canviat a la bossa reutilitzable per no fer servir tant de plàstic quan vas a fer la compra? Enhorabona, ets lleugerament més sostenible, i t’estàs estalviant uns cèntims cada vegada que vas al súper. Però podries estar posant en risc la teva salut, perquè segurament no hauràs netejat MAI aquesta bossa de tela o ràfia on hi aboques els productes que després et tires a la boca.

Bacteris com l’e.coli tenen en els residus orgànics que queden acumulats de les teves compres a aquestes bosses un territori fèrtil on desenvolupar-se i això pot desembocar amb infeccions de diverses gravetats, però que poden ser fins i tot letals, segons un estudi de la Universitat d’Arizona i la Loma Linda de Califòrnia, que apunta a la necessitat de netejar aquestes bosses cada setmana.

Gairebé ningú ho fa. Segons aquest estudi, que va prendre mostres dels compradors de diversos supermercats dels Estats Units, un 97% dels enquestats va confessar que no havia netejat mai la bossa. Com a conseqüència, els nivells de bacteris que van trobar en les bosses analitzades eren prou alts per causar una infecció.

Consells per a la bossa de la compra

  • Posa-la dins de la rentadora un cop a la setmana, amb la resta de la teva bugada.
  • Fes servir bosses diferents per a diferents usos. No posis la roba del gimnàs a la mateixa bossa on després hi posaràs verdures!
  • Guarda-les a casa! La temptació per deixar-les al cotxe o a la moto és gran -així no te les oblides-, però en aquests entorns es poden crear autèntics camps de cultius de bacteris, sobretot a l’estiu.

Comenta-ho