Imperdibles.cat

Informació i entreteniment en català

Torra, més a prop de la inhabilitació: “Sí, vaig desobeir”

Per redaccio el 2019-07-04 21:24:23

El president de la Generalitat, Quim Torra, es va inculpar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya quan va declarar acusat de desobediència per no despenjar el llaç groc de la façana de la Generalitat. Segons els àudios publicats per Vilaweb, el president de la Generalitat va afirmar que ho va fer perquè es deu “a un mandat superior de la ciutadania de defensa dels drets humans”. “Sí, vaig desobeir”, va dir Torra, que no va buscar subterfugis en el canvi de pancarta per una sense llaç groc, però amb el mateix missatge, i que la Junta Electoral Central va considerar igualment un incompliment. “Aquest canvi en el fons no va tenir cap rellevància”, va dir.

En el fons, doncs, Torra va admetre davant del jutge que és culpable del delicte de desobediència, del qual l’acusa la fiscalia en aquest cas. Això implica que el president de la Generalitat es troba més a prop d’una inhabilitació efectiva, tot i que aquesta encara està lluny en el temps, perquè primer caldria una sentència ferma i després encara hi cabria recurs al Tribunal Suprem.

Torra no té intenció de presentar-se a les eleccions, però si ho fes, o encara fos president de la Generalitat quan arribés aquesta inhabilitació, hauria d’abandonar el càrrec. Aquest segon supòsit, però, és molt poc probable, perquè les eleccions catalanes estan a la vista, i són una de les possibles respostes a la sentència del judici del Procés.

Comenta-ho