Imperdibles.cat

Informació i entreteniment en català

Mor l’autor de la teoria de la conspiració dels crims d’Alcàsser i troben restes humanes al lloc dels fets

Per redaccio el 2019-07-04 12:16:14

El crim d’Alcàsser ha agafat actualitat gràcies a la sèrie de Netflix en la qual es repassen, de manera crítica, les teories de la conspiració. Però la qüestió ha agafat nova volada després que hagi mort de Juan Ignacio Blanco, el principal valedor d’aquesta teoria, que afirma que els autors reals del crim de tres nenes a la localitat valenciana no van ser Antonio Anglés i Miguel Ricart, com diu la versió judicial, sinó un grup d’homes poderosos que van culpar els dos acusats.

La notícia de la mort de l’home, que patia una llarga malaltia, ha disparat els rumors i ha alimentat justament les teories de la conspiració, que s’han vist definitivament disparades per la troballa, per part d’uns curiosos que es van dirigir al lloc dels fets empesos per la sèrie, de restes humanes. La policia encara no ha confirmat si es tracta de restes de les víctimes.

Míriam, Toñi i Desirée van ser violades i assassinades el 1992 a la localitat valenciana d’Alcàsser, en un crim que va aixecar polseguera pel tractament mediàtic que li van concedir periodistes com Nieves Herrero. Durant anys, van continuar les especulacions sobre els autèntics autors dels fets, amb alguns familiars atacant la versió oficial, que apuntava a Anglés (que mai va ser empresonat) i Ricart (que va complir condemna). Afirmaven que un grup de poderosos, dels quals van arribar a donar noms i cognoms, estaven al darrere dels crims, per sotmetre les nenes a vexacions sexuals o fins i tot per a la gravació de pel·lícules ‘snuff’.

Comenta-ho