Imperdibles.cat

Informació i entreteniment en català

Les vambes racistes que Nike ha hagut de retirar del mercat

Per redaccio el 2019-07-04 17:48:57

Nike s’ha vist obligada a retirar unes vambes del mercat, que havia llançat amb motiu de la festivitat nacional del 4 de juliol, perquè contenien un símbol que alguns han considerat racista. Es tracta de la primera bandera dels EUA, creada durant la revolució americana, i que el jugador dela NFL Colin Kaepernick, imatge de la marca, ha criticat perquè representa una època on l’esclavatge estava encara a l’ordre del dia, informa la BBC,

La bandera en qüestió és com l’actual, però en lloc de tenir un quadrat blau ple d’estrelles, corresponents a cada estat, té només un cercle estrellat semblant a la bandera europea.

La companyia ha retirat les vambes, però no tothom ha estat d’acord amb les crítiques. De fet, alguns polítics republicans han mostrat la seva indignació per la decisió de retirar el producte, i han amenaçat de no tornar a comprar productes de la companyia nord-americana, referent de la moda esportiva.

Comenta-ho