Imperdibles.cat

Informació i entreteniment en català

Per què han ocupat el Parlament a Hong Kong, explicat en un minut

Per redaccio el 2019-07-03 00:07:28

Què ha passat?

Milers de manifestants han ocupat el Parlament de Hong Kong aquest dilluns.

De què es queixen?

Protesten per una nova llei que vol aprovar la cap del govern del territori xinès, però que manté autonomia. La norma permetia extraditar a la Xina persones de Hong Kong, amb una simple decisió de la cap de govern. Els manifestants eren majoritàriament activistes que no volen que Hong Kong acabi integrada a la Xina, i veuen en la llei d’extradició un pas en aquest sentit.

I només protesten per això?

Fa mesos que hi ha manifestacions massives en protesta per diverses decisions de la Xina que consideren que està laminant l’autonomia de Hong Kon. Acusen Pekín des de segrestar ciutadans de Hong Kong fins a imposar els òrgans de govern.

Però Hong Kong no és a la Xina?

Sí i no. Es regeixen pel sistema de “un país, dos sistemes”, com a mínim fins que passi el període de 50 anys des que el territori va deixar de ser britànic, el 1997.

Comenta-ho

Deixa un comentari